Wanneer u probeert de prestaties van uw website te verbeteren, is het belangrijk om te onthouden dat u zich tegelijkertijd op tal van factoren moet concentreren.

Zowel in het leven als in digitale marketing hebben we de neiging om al onze aandacht te besteden aan een of twee belangrijke elementen, terwijl we iets anders negeren dat even belangrijk kan blijken te zijn.

Als je het beter wilt doen in de SERP’s, is er meer nodig dan alleen SEO.

Uw website moet ook goed zijn ontworpen, anders riskeert u al dat organische vermogen dat u heeft opgebouwd te verspillen.

SEO en webdesign werken beter samen dan veel mensen zouden denken.

Hun componenten vermengen en vloeien zo goed samen dat, als ze correct worden uitgevoerd, uw websitebezoekers niets zouden moeten merken aan wat u heeft gemaakt; ze moeten gewoon beginnen met navigeren door uw site.
Dus, wat zijn die elementen waar SEO en webdesign samenwerken? Bekijk deze vijf manieren waarop ze samen worden gebruikt.

1. Mobielvriendelijkheid

Iedereen die zelfs maar enigszins bekend is met SEO of webdesign, moet al weten hoe belangrijk het is om uw website mobielvriendelijk te maken.
Als je dit nog niet hebt gedaan, loop je al een paar jaar achter.

2. Gemakkelijk te lezen ontwerp

Als je hebt gewerkt aan het verbeteren van je SEO, is content waarschijnlijk iets waar je veel tijd aan hebt besteed.
Sommige mensen realiseren zich misschien niet wat een enorme impact het ontwerp van een website kan hebben op uw inhoud, of in ieder geval de presentatie ervan.

SEO

3. Website snelheid

Weet u wat uw website vertraagt?
De kans is groot dat het iets te maken kan hebben met uw webdesign. De snelheid van de website is een van de belangrijkste aspecten van technische SEO en het is een van de belangrijkste tekortkomingen van veel websites.

Als je niet goed scoort, kan het zijn dat je website gewoon te traag is en dat mensen snel stuiteren.
Vergeet nooit dat paginasnelheid een bekend classificatiesignaal is, dus u moet uw tijd besteden aan het versnellen van uw site door uw afbeeldingen te optimaliseren, onnodige plug-ins te verwijderen, browsercaching mogelijk te maken, enzovoort.

Nu denk je misschien dat je website snel genoeg laadt, niet wetende hoe lang mensen eigenlijk willen wachten. Idealiter zou uw website binnen twee seconden moeten worden geladen.

Als het langer dan drie seconden duurt, zal maar liefst de helft van de gebruikers die uw site bezoeken, deze waarschijnlijk verlaten. Paginasnelheid is belangrijker op mobiele apparaten, waar mensen nog minder vaak wachten.

4. Sitemaps

Over het crawlen van uw website gesproken, webdesign kan hierbij op meer dan één manier helpen. Een sitemap is een cruciaal element om te hebben als u wilt dat zoekmachines slimmer zijn over hoe ze uw website crawlen.

5. Het vertrouwen van gebruikers winnen

In tegenstelling tot sommige andere SEO-factoren, kunt u echt niet meten hoeveel mensen u of uw website vertrouwen. Vertrouwen winnen is echter nog steeds een groot deel van het verkrijgen van een hogere ranking van uw website.
Gevolgtrekking
SEO kan het beste worden gedaan in samenwerking met webdesign, en het verbeteren van uw webdesign hoeft niet moeilijk te zijn.

Houd deze aanwijzingen in gedachten bij het ontwerpen van uw website, en u zou snel de hogere ranglijsten kunnen zien die u zijn ontgaan.