Als het gaat om zoekmachineoptimalisatie voor een nieuwe website, kunnen sommige bedrijven geïntimideerd raken vanwege de hoeveelheid informatie die er is. En vaak, als ze niet de hulp hebben van een ervaren interne SEO of consultant, zullen ze niets doen.

On-site SEO-basis

Enkele van de belangrijkste elementen voor zoekmachineoptimalisatie vinden plaats op uw eigen website. U kunt veel horen over linkbuilding (waar we zo dadelijk op komen), maar linkbuilding zonder goede zoekoptimalisatie ter plaatse zal niet zo effectief zijn. Hier zijn de absolute minimale on-site optimalisatie-elementen die u op elk van de hoofdpagina’s van uw website moet plaatsen, inclusief en vooral de startpagina.

 

Gebruikt u WordPress?

Als je WordPress op je eigen domein gebruikt, heb je geluk. Het toevoegen van titeltags en metabeschrijvingen aan uw pagina’s is eenvoudig met behulp van gratis plug-ins zoals All in One SEO, Platinum SEO en SEO door Yoast. U kunt ook SEO-suggesties krijgen door premium plug-ins te gebruiken, zoals Scribe SEO.

Voer een site-audit uit

Als u vragen of opmerkingen heeft over uw on-site optimalisatie, voer dan een site audit uit op Ubersuggest.

  • Stap # 1: Voer uw domein in en klik op Zoeken
  • Stap 2: Klik op Site Audit in de linkerzijbalk
  • Stap # 3: Controleer uw SEO-score op de pagina
  • Stap # 4: bekijk de gezondheid van uw website

Off-site optimalisatie (ook bekend als linkbuilding)

Linkbuilding is waarschijnlijk een van de meest besproken (en bediscussieerde) SEO-taken. Het basisdoel van linkbuilding is om ervoor te zorgen dat andere websites naar de uwe linken. Als u overweegt bovenaan de zoekresultaten te staan ​​als een populariteitswedstrijd, dan zijn links als stemmen die zeggen dat uw website het verdient om hoog te worden gerangschikt. Door links te krijgen met ankertekst voor zoekwoorden, kunt u specifiek rangschikken voor de zoekwoorden waarnaar wordt gelinkt. Adobe Reader staat bijvoorbeeld op de eerste plaats voor de trefwoorden, klik hier omdat zoveel websites die eraan zijn gekoppeld met de ankertekst hier klikken om Adobe Reader te downloaden.

SEO-basis

Hoe Google+ kan helpen met rankings

Over het maken van sociale profielen voor links gesproken, als je doel is om Google te domineren, moet je ervoor zorgen dat je lid wordt van Google+. Het eigen sociale netwerk van Google kan u helpen beter te scoren in zoekresultaten voor mensen waarmee u verbonden bent. Als ik bijvoorbeeld ben ingelogd bij Google+ en zoek naar SEO, krijg ik het volgende in mijn top vijf zoekresultaten. Gepersonaliseerde zoekresultaten op basis van met wie ik bevriend ben, worden gemarkeerd door het pictogram van een klein persoon