1. Google Search Console

Google Search Console is een verzameling services die u kunt gebruiken om erachter te komen hoe de zoekmachine uw website bekijkt. Deze service biedt u een breed scala aan gratis SEO-tools, die veel verschillende aspecten van optimalisatie omvatten.

2. SEMrush

SEMrush is een hulpprogramma voor trefwoordonderzoek waarmee u gegevens kunt krijgen over hoeveel mensen op zoek zijn naar specifieke termen. Bovendien biedt het u ook informatie over vergelijkbare zoekwoorden, gerelateerde advertenties, productvermeldingen en nog veel meer.

3. BuzzStream

BuzzStream biedt je een verzameling tools om te helpen met domeinonderzoek, e-mailmarketing en projectbeheer. Het is een alles-in-één type platform en het enorme aantal opties dat het biedt, kan intimiderend zijn. Met dat in gedachten, laten we ons concentreren op hoe het u kan helpen uw SEO-behoeften aan te pakken.

4. Moz Pro

Moz Pro is een suite met SEO-tools die zijn ontwikkeld om u te helpen bij het aanpakken van optimalisatie met behulp van een datagedreven aanpak. Om u een snel overzicht te geven, lijkt Moz Pro enigszins op SEMrush, omdat het u in staat stelt om zowel specifieke long-tail zoekwoorden als andere domeinen te onderzoeken. U kunt deze informatie gebruiken om zoekwoorden met weinig potentieel te vermijden en om te verbeteren wat uw concurrenten doen.

5. Linkodie

Bij Linkody draait alles om backlinks. Met deze tool kunt u ontdekken wie naar uw website linkt, welke zoekwoorden ze gebruiken en zelfs links die u niet leuk vindt, ‘afwijzen’. Die laatste functie kan handig zijn als u denkt dat iemand als spam naar uw website linkt, omdat u niet wilt dat zoekmachines denken dat u het systeem probeert te spelen.

Linkody

6. Ontolo

Ontolo is een onderzoekstool die u kunt gebruiken om marketing- en SEO-kansen te vinden. Het kan u ook helpen bij het vinden van mogelijkheden voor backlinking en het plaatsen van gasten, wat u niet zou verwachten van een geautomatiseerde tool die het zo goed zou doen.

7. HubSpot’s Website Grader

HubSpot’s Website Grader is veel eenvoudiger dan de andere SEO-tools die we tot nu toe hebben gebruikt. Om het te gebruiken, hoeft u alleen maar een domein in te voeren en te wachten tot HubSpot een rapport genereert. Wanneer u dat rapport terugkrijgt, vindt u afzonderlijke scores voor de prestaties, mobielvriendelijkheid, SEO en beveiliging van uw site.

8. Google AdWords Zoekwoordplanner

Google AdWords Keyword Planner is een van de meest uitgebreide tools voor het onderzoeken van zoekwoorden die u kunt gebruiken. Hiermee kunt u zoekwoorden opzoeken en verkeersschattingen erover krijgen. Wat nog belangrijker is, het kan u helpen erachter te komen hoe concurrerende zoekwoorden zijn gebaseerd op hun AdWords-prijs.

9. WooRank

WooRank is vergelijkbaar met HubSpot’s Website Grader, omdat je het een link geeft en het je een volledige rapportkaart geeft. In dit geval krijg je één score voor je hele website. Daarna wordt het weergegeven in een lijst met alles wat u kunt doen om de SEO en mobielvriendelijkheid te verbeteren.

10. Varvy SEO-tool

Onze volgende keuze is een andere tool van de variëteit “Voer een URL in en ontvang een rapport”. Deze is echter anders dan degene die we tot nu toe hebben geïntroduceerd. Wat de Varvy SEO-tool doet, is controleren of uw website voldoet aan alle SEO-richtlijnen van Google. Het kan binnen enkele seconden een volledig rapport opleveren.